GÖRÜNTÜLÜ

‘Dersim’de 31 Mart’ta DEM’in zaferi olacak’

Dersim’de seçim güvenliğine ve çalışmalara ilişkin konuşan Belediye Eşbaşkan Adayı Birsen Orhan, “31 Mart Dersim’de DEM’in zaferi olacak. DEM Dersim’siz, Dersim DEM’siz olmaz. Dersim’de biz kazanacağız, Dersim halkı kazanacak” dedi.

DERSİM'DE YEREL SEÇİM

Seçim çalışmalarının hız kazandığı Dersim’de, DEM Parti büyük bir fark ile belediyeyi kazanmaya hazırlanıyor. Türkiye ve Kurdistan kentlerinde yapılacak Yerel Seçim’e 3 gün gibi bir süre kalmışken, Dersim’de her yer DEM Parti’nin renklerine büründü.


Dersim Belediyesi Eşbaşkan adayı Birsen Orhan, 8 Mart ve 21 Mart Newroz ruhunu seçim sandıklarını göreceklerini söyleyerek, “Günlerdir sahadayız, çalışmalarımızı büyük bir coşkuyla sürdürüyoruz. Günlerdir gece gündüz demeden sahadayız. Halkın Dersim ittifakına inancı tam. Özellikle kadınlar ve gençler bizi her yerde büyük bir inanç ve heyecanla karşılıyor. Bir oy çok oyunu bozar ifadesiyle tüm Dersimlileri sandıklara gitmeye çağırıyoruz. Özellikle metropollerde bulunan ve oyu burada bulunan Dersimliler mutlaka gelip oylarını kullanmalıdır. Bunun için partimiz her türlü imkanı da sağlamaktadır. Bulunduğunuz il ve ilçelerde parti yönetimlerine başvurduğunuz takdirde bizler sizleri kentlerimize taşıyoruz ve oyunuzu kullandıktan sonra sizi yeniden bulunduğunuz il veya ilçelere geri götürüyoruz” dedi.

DEM DERSİM’SİZ DERSİM DEM’SİZ OLMAZ

Oy kullanmanın yanı sıra seçim güvenliğinin de çok önemli bir nokta olduğunu söyleyen Birsen Orhan, “Bizler tüm yapılarımız ve ittifak bileşenlerimizle seçim güvenliğimizi aldık. Sandık kurulu görevlilerimiz, müşahitlerimiz, gözlemcilerimiz ile birlikte hukuk komisyonlarımız da okullarda bulunacaklar. Oy kullanmak kadar güvenliğini sağlamak da önemlidir. Hele ki AKP-MHP faşizminin olduğu bir yerde oyumuza sahip çıkmak ve güvenliğini sağlamak partimizin sorumluluğundadır. Bu konuda hiç şüpheleri olmasın. Bugün sandık görevlileri ile ilgili eğitimlerimizi de tamamladık. Bu konuda çok bilinçliyiz, çok kararlıyız. Bir tek oyumuzu bile onlara kaptırmayacağız. Bizler de adaylar olarak her açıdan sürecin takipçisi olacağız ve inanıyoruz ki 31 Mart Dersim’de DEM’in zaferi olacak. DEM Dersim’siz, Dersim DEM’siz olmaz” diye ifade etti.

SİSTEM İTTİFAKINA KARŞI KAZANMALIYIZ

Dersim’de daha önceki seçimlerde de bazı ittifakların kurulduğunu ancak ilk kez bu kadar geniş bir ittifakla seçime gittiklerini belirten Birsen Orhan, “Biraz geç oldu, sancılı oldu ancak geç olması bu ittifakın önemini gölgelememeli. Dolayısıyla bizler açısından bu çok önemli. Biliyorsunuz, Dersim de bir kayyum süreci atlattı sonrasında da ise bir dost partimizdeydi. Ve biz diyoruz ki bu kadar güzel bir ittifak kurulmuşken, halk bu ittifaka bu kadar güveniyorken kazanmamamız için bir neden kalmıyor. Kazanmakta ısrar etme sebeplerimiz artıyor. Karşımızda da bir sistem ittifakı var. Buna karşı da örgütlenmenin çok önemli olduğunu biliyoruz. Dersim her açıdan özel savaşın da hedefi haline gelmiş durumda. Dersim yıllardır asimilasyon politikalarına maruz kalıyor. Savaş politikalarına maruz kalıyor. Hele bu günlerde bu çok daha fazla artmış durumda” dedi.

ONLARIN ZİHNİYETİ KATİLLERİN ZİHNİYETİDİR

Orhan, son olarak şunları söyledi: “Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde 90’ların katili olan siyasi geleneğin adayı çıkıp Seyit Rıza Meydanı’nda ‘ben alevileri de temsil ediyorum’ dedi. Aleviler kafa kesmez, Alevi halkı cana kıymaz. Biz onların zihniyetini biliyoruz. Onların zihniyeti düşkünlerin zihniyetidir. Onların zihniyeti katillerin zihniyetidir. Bu kadar bu kente gelip aday olabilme cesaretini göstermişken, bu seçim bizim için bu anlamda önemli. Bu cemaatler, bizim Dersim anlayışımıza, birlik, beraberlik, özgür yaşam anlayışımıza karşı yaratmak istedikleri Tunceli anlayışına karşı kazanmalıyız. Bu yüzden Dersim’de kazanmak çok kıymetli. Bu nedenle bir oy çok oyunu bozar diyoruz. Dersim’de biz kazanacağız, Dersim halkı kazanacak.”